Suunnittelemme ja kehitämme valaisimia

Puisto- ja ulkovalaisintemme ytimessä on vahva ja kestävä LED-yksikkö.

Haasteena yhdistää tyylikäs ulkonäkö ja kestävyys

Suunnittelijoiden ja rakentajien on ollut vaikea löytää sekä esteettisesti että käytön kannalta kestäviä puistovalaisimia ja pollarivalaisimia. Ongelmana on lisäksi ollut joko heikko valaistusteho tai liika häikäisy.

Hyvä valaisin ei häikäise

Kuikka valaisimet vastaavat haasteisiin: valaistusteho on erittäin hyvä, mutta valo ei kuitenkaan häikäise.

Kuikka on arkkitehdin suunnittelema. Lähtökohtina ovat olleet käytännön kokemukseen perustuvat tarpeet sekä esteettisen laadun korostaminen. Kuikka on muotoilultaan ajaton ja monen tyyppisiin ympäristöihin sopiva. Suunnittelu- ja kehitystyön taustana ovat opiskelu Ruotsissa sekä lukuisat opintomatkat Tanskaan, jossa on pitkä perinne valaisinten suunnittelussa.

Valmistettu Suomessa

Suomessa ei ole aiemmin valmistettu Kuikkaa vastaavia, laadukkaita ja monikäyttöisiä ulkovalaisimia. Kuikka on kokonaan kotimainen tuote.

Täydet pisteet vandalismitestissä

Ilkivalta aiheuttaa paljon kustannuksia kunnille ja kaupungeille, siksi kevyen liikenteen väylillä, puistoissa ja leikkipaikoilla valaisinten vandalismin kestävyys on erittäin tärkeää. IK - iskunkestävyystestissä eli niin sanotussa vandalismitestissä Kuikka selviytyi mainiosti: karkaistulla lasilevyllä varustettuna se sai kuusi pistettä ja polykarbonaatti levyllä varustettuna Kuikka sai täydet 10 pistettä.

Ekologinen valaisin

Elinkaariajattelu on yhä merkittävämpi osa kaikkea tuotantoa. Kuikan huolellinen suunnittelutyö edistää elinkaariajattelun toteutumista käytännössä. Energiankulutuksen vähentäminen on elinkaariajattelun ykkönen jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa.

Tutustu tuotteisiimme